Mijn boek

Home  >>  Mijn boek

Meer informatie over Uitgeverij Het Punt kan u hier terugvinden.

En vandaag lach ik

Prijs : € 15

Op een ochtend verandert het leven van de vijfentwintigjarige Sabine in een hel. Het lijk van haar moeder wordt gevonden in een greppel door de hond van een wandelaar. Wie vermoordde haar? Waar is haar vader? Net als een moordenaar krijgt Sabine levenslang. Ze zit opgesloten in haar eigen hoofd. Na twintig jaar schrijft ze over haar verwerkingsproces, haar eenzame strijd. Vreemd genoeg helpen gedetineerden haar om zichzelf te bevrijden… “En vandaag lach ik” is het eerste boek van Sabine Engelen. (1970) Ze is een vrouw die harde klappen kreeg. Steeds vecht ze terug. Ze gaat telkens opnieuw op zoek naar haar waarheid en haar wezenlijke zelf. Ze gaat zelden een uitdaging uit de weg en ze blijft positieve horizonten opzoeken. Met dit boek wil ze mensen inspireren om te blijven hopen op het licht aan het einde van de tunnel.

Rating:
Boek kopen bij de auteur
X

Dit boek kopen

  • Uitvoering
  • Softcover
  • Formaat
  • A5
  • ISBN
  • 9789460793257
  • Aantal blz
  • 112
  • Uitgever
  • Uitgeverij Het Punt
 • Emmy

  En vandaag lach ik Ik heb het boek in 1 adem uitgelezen. De strijd van Sabine is heftig en op sommige punten ook heel herkenbaar. Tijdens het lezen zat ik op de bank in de tuin en had het gevoel dat ze naast mij zat te vertellen, terwijl ik nog een drankje en hapje verzorgde. Heel intiem. Dank je lieve Sabine, we gaan binnenkort dat drankje samen gewoon doen! xxx

  Ex-Burgemeester Westerlo, Jef Thys

  Ik hoop dat vele mensen uw moedig-geschreven boek lezen. Iedereen kan er wel bij varen uw geschiedenis te lezen, en mede de manier beleven waarop gij ook in moeilijke omstandigheden RECHT zijt gebleven. Ik wens u van harte het allerbeste voor de toekomst, en hoop dat gij verder in rustiger water kunt varen. Het leven is niet voor iedereen gemakkelijk... Met dank en sympathie Jef Thys Ere Burgemeester Westerlo

  Valerie

  Je kan het boek niet aan de kant leggen! Je zit meteen in het verhaal. Je wil het uitlezen, ook al ben je geen lezer. Dank om je verhaal te brengen. Heel veel respect!

  Ria

  Dank voor het delen van jouw levensverhaal via jouw boek. Het helpt me mijn leven beter te doorzien en geeft me een zetje bij het opruimen van mijn verleden. De weg die je gegaan hebt vind ik heel moedig. Prachtig. Het ga je goed.

  Sonja

  Ik heb je boek gaan halen en heb het op één avond uitgelezen. Wat me opvalt en wat er voor mij als lezer overblijft heeft toch een positieve noot. Wat er ook gebeurde in jouw leven.......... je vader en moeder zagen je graag op hun manier. Het mooie aan het einde ....van een voor jou rusteloze lange periode is dat je een manier gevonden hebt om er weer volop tegenaan te gaan. We hebben vorige week een documentaire film gezien \"Dawn to Earth\" in de Cartoons in Antwerpen. Een echte aanrader die helemaal in je lijn past. Vele groeten ...........het gaat je goed

  Liesbeth

  Ik heb je boek dezelfde avond en de ochtend erna uitgelezen. Ik heb gehuild om wat ik voelde, ik kon je eenzaamheid tijdens je tocht voelen. Als je huilt, huil je ook mee om je eigen eenzaamheid uiteraard. Eenzaamheid die we soms ervaren, ontwrichting en zoekende naar verbindingen. Het was confronterend maar bijzonder mooi. Dank je wel voor je openheid en puurheid in dit boek.

  An

  Chapeau dat je dit moeilijke levensverhaal op deze manier kan brengen. ik wens je in je verdere leven veel succes, liefde en geluk toe!

  Rosa

  . Je hebt dat echt goed geschreven. Alhoewel ik veel van je levensverhaal kende heeft het me toch geboeid en ontroerd

  Dora

  Best pakkend wat je doorstaan hebt!

  Kristin

  Dat En vandaag lach ik zo’n straf boek is geworden, komt niet alleen omdat het vanuit het ik-perspectief zo meeslepend geschreven is, maar ook omdat het zo’n scherpe observaties en jeugdherinneringen bevat.

  Kelly

  Een meeslepende autobiografie!

  Janine

  Wat een heftig verhaal en wat dapper om het uit te geven in boekvorm! Veel succes met de verkoop van je boek!

  Shana

  Je boek in 1 ruk uitgelezen! Ben er nog ondersteboven van. Het heeft me heel erg aangegrepen dat ik er nog kippenvel van krijg! Respect en bewondering voor jouw kracht en doorzetting en wil! Merci voor jou verhaal , Sabine.

  Sara

  En wat zie ik je graag lachen!

  Leen

  Prachtig geschreven! Ik begon erin en kon hem ni meer weg leggen. Wat een onwezenlijk verhaal! Het zou zo een film kunnen zijn. Misschien raar om te zeggen maar het is een goed verhaal.

  Karine

  Amai , ik ben sprakeloos! Je voelt de spanning zo mee. Even pauzeren. Mijn tranen rollen over mijn wangen!

  Karine

  Amai , ik ben sprakeloos! Je voelt de spanning zo mee. Even pauzeren. Mijn tranen rollen over mijn wangen!

  Lieke

  Gisteren en vanmorgen je boek uitgelezen, in 1 adem . En dan de laatste pagina, alsof alles in daalde, ik kon het niet meer droog houden. Wat ben jij getransformeerd. Een inspiratie. Ik wens je heel veel geluk en liefde toe de komende jaren. Veel liefs

  Frieda

  Dank je wel dat jij dit verhaal hebt durven schrijven! Succes met je boek en wat het teweeg mag brengen bij mensen. Mijn tranen liepen over mijn gezicht. Ik die dacht dat mijn verwerking gepasseerd was, nee dus. Laat het dan maar de start zijn van genezing van mijn diepe wonden. Thx

  Annie

  Gefeliciteerd met je boek Sabine! Dat het veel heling mag brengen naar de mensen. Mooi en ik ben trots op je x

  Marina

  Je boek in 1 trek uitgelezen! Nooit gedacht hoe zwaar je hebt gehad. Omdat je dat niet uitstraalt . Je boek is zo vlot geschreven, chapeau! Het zal bij ieder iets raken. Er zijn bij mij ook traantjes gerold. Het deed me nog eens goed om stil te staan bij bep dingen. Ik heb genoten van je levenservaringen te lezen. Wat een hard verhaal.Wat je als lezer voelt, en wat het met jou gedaan heeft. Bijzonder dat je dit gerealiseerd hebt. Proficiat Sabine en het ga je meer dan goed! Toi toi

  Nils

  Wauw Sabine! Dat moet niet gemakkelijk geweest zijn, dit te schrijven ! Mooie prestatie, amai

  Ans

  Je boek leest als een trein! Wat een verhaal, meid wat een ongeloof, groot verdriet, kracht warmte en liefde... zo onwaarschijnlijk en toch ook zo prachtig! Heel knap om al die emoties en herinneringen zo te verwoorden. Heel trots op jou! Straffe madam ben je x

  MIeke

  Aangrijpend levensverhaal met kippenvel momenten. Je voelt de innerlijke kracht en mooie energie aanwezig in deze vrouw. Een toonbeeld van eigen verantwoordelijkheid voor je eigen leven. Dank je wel om dit te delen en te tonen dat we zelf de keuze kunnen maken om opnieuw te lachen, en dit elke dag opnieuw.

  Nancy

  Amai , heb net je boek in ene keer uitgelezen. Hoe aangrijpend ! Ben er ni goed van. Wel heel knap en sterk van je!! Hoedje af!

  Greta

  Wat een verhaal! Rillingen over mijn lijf. Wat ben je een sterke vrouw. Veel respect voor je! Moeilijke dagen gaan ook voorbij.

  Silvie

  Een verhaal dat grenst aan het onmogelijke! en toch sta je er. Ik heb het ook niet droog kunnen houden. Chapeau!

  Joke

  Voor iedereen die houdt van een waargebeurd verhaal is dit een must-read! 🙂 Lieve Sabine, wat een proces! De inhoud, de manier waarop je het vertelt, de evolutie die je doormaakt, en hoe je na lang zoeken en ploeteren op deze manier in het leven staat, dat is gewoon GROOTS. Dus ja, groots respect voor jouw verhaal, voor jouw kracht en voor AL jouw talenten! Dank je wel om dit met de wereld te delen, zeer benieuwd wat er allemaal nog komen gaat... 😉

  Hilde

  Hoi sabine, Ik kocht het boek op de braderij om iemand uit mijn streek te steunen. Ik heb het met intresse gelezen en...woordeloos. Je leest zulke dingen dagelijks in de krant, zucht eens en denkt:ocharme en je leest door. Maar hoe groot de impact en de rest van de familie is, daar denk je niet bij na. Ik ben er van overtuigd dat je getuigenis voor andere mensen, die ook zo\'n ervaringen hebben, een hart onder de riem zal zijn. Het was een \' hard,eerlijk boek\' en ik wens je nog veel goeds in je verdere leven. Grtjs, hilde.

  Sabrina

  Ik heb het boek in één keer uitgelezen, aangrijpend verhaal, paar traantjes gelaten tijdens het lezen. Het is geweldig hoe je er zo sterk uit gekomen bent, chapeau!!

  Sharon

  Beklijvend ! In een weekend uitgelezen . Wat voor moed heeft dit wel niet gekost om dit neer te pennen! En zo goed geschreven. Knap Sabine ! Ik ben ook benieuwd wat jij nog gaat doen. Jij kan mensen raken met je verhaal. Ik ben al benieuwd naar je volgend boek. Ik wens je ontzettend veel geluk , liefde en schaterlach .

  Ann

  Het boek had een hele sterke aantrekkingskracht om gelezen te worden toen ik het kocht. Waarom? Ik kan daar geen echte reden voor geven. Dus in de wagen gekomen wou ik direct beginnen lezen ook al begin ik niet rap een ander boek wanneer ik reeds een aan het lezen ben. We hadden een uurtje rijden voor de boeg dus ik dacht piece of cake dat gaat hier snel geklonken zijn. Jah was dat even mis! Ik heb het zelfs even aan de kant gelegd om te bekomen want het nam mijn gevoelens mee op een rollercoaster maar bepaalde dingen zette me ook aan tot nadenken over eigen gebeurtenissen. Over hoe ging ik daar zelf mee om? Het is sterk en moedig om uit zo een diep dal terug boven te komen vooral er mee naar buiten te komen en heel ‘mooi’, aangrijpend gedeeld. Bedankt om je verhaal te delen en mij van je boek te laten genieten. Grtj Ann

  J. J

  Dit boek is een aanrader voor iedereen die een traumatische ervaring heeft gehad, en of die mensen in zijn/haar omgeving . Zelfs een must to read!

  Yentl Nuytemans

  Hey Sabine, we stonden naast elkaar te signeren op de boekenbeurs. Al is naast elkaar overdreven. Jij stond met je ongelooflijke drive en energie in het gangpad om mensen aan te spreken met je verhaal. Op het einde van een drukke middag konden we even praten en elkaars gesigneerde boeken kopen. Het duurde tot eergisteren dat je boek bovenaan mijn stapel \'te lezen boeken\' lag. Vanaf vandaag krijgt je verhaal een mooie plaats in mijn boekenkast. Meeslepend, emotioneel en krachtig. Een energie en tempo van vertellen die recht in je hart en geest komen. Massa\'s respect en bewondering voor jou blijven over na het lezen van je boek. Ik ben blij, dat jij vandaag weer kan lachen!

  123

  123

  Mariane Bruneel

  Beste Sabine ik heb je boek vrijdagmiddag goed ontvangen en heb het gisteren uitgelezen , het heeft me enorm aangegrepen er zijn passages in je boek die overeen komen met wat ik heb meegemaakt dus kun je denken dat het boek me naar het hart gaat enkel jouw rugzak is nog zwaarder dan die van mij , ik heb enorm bewondering en respect voor je dat je dit hebt kunnen neerpennen zoals ik me altijd rechthield aan mensen die het zwaarder hadden dan mij , laat ons hopen dat jij nu ook het geluk en vrede mag vinden zoals ik het gevonden heb dat wens ik jou van harte toe je bent een top dame echtwaar het boek zal voor mij een speciaal plaatsje hebben , ben heel blij dat ik het heb dit geeft mij ook een klein steuntje te weten dat je niet alleen bent met bepaalde tegenslagen in het leven gelukkig komen er ook mooie momenten in het leven onverwachts en daar moeten we dan tenvolle van genieten stop niet met schrijven je kan het heel goed hopelijk komen we elkaar nog tegen , veel geluk wens ik je zeker toe je hebt het verdiend dikke knuffel Mariane xx

  Mireille

  Sabine, je boek is aangrijpend en leest heel vlot! Ik heb het op enkele avondjes uitgelezen. Echt een verhaal waar je tranen bij laat. Heel goed geschreven en zo levensecht verwoord. Het ligt nu op de kamer bij mijn dochter om te lezen. Lieve groeten. Super goed gedaan!